Select Page

Maya Mathias and Martin van den Blink enjoy sharing their own learning and working experiences in de Dutch Caribbean and writing about trends that inspire them.

Maya Mathias and Martin van den Blink enjoy sharing their own learning and working experiences in de Dutch Caribbean and writing about trends that inspire them.

Loopbaancoaching

Ook iets voor jou?

2019/08/3 | Maya Mathias

Een heldere koers uitzetten in je werk is niet altijd makkelijk. Zeker niet als je vastloopt in je baan of moeilijk kunt kiezen uit alle carrièreopties die er zijn. Loopbaan coaching helpt en gebeurt steeds eer op Curaçao.

Weinig bedrijven willen nog medewerkers die veertig jaar hetzelfde doen en steeds minder professionals nemen genoegen met een uitzichtloze baan. Waar je vroeger blij was dat je betaald werk had, zoeken professionals nu naar werk dat zo zinvolle n passend mogelijk is. Dat is niet alleen in het eigen voordeel, maar ook in het voordeel van het bedrijf.

Ontwikkelingsgericht

Vooruitziende bedrijven die in een dynamische en concurrerende omgeving opereren, hebben behoefte aan flexibele en ontwikkelingsgerichte professionals en die professionals hebben op hun beurt behoefte aan groei en perspectief. Wie zich geen nieuwe kennis en kunde eigen maakt, verstart en sterft professioneel gezien langzaam af.

Wie zich wel verder wil ontwikkelen, zoekt naar meer diversiteit en diepgang in zijn huidige functie of naar een functie op hoger niveau. Een loopbaancoach ondersteunt en versnelt dit zoekproces en beheerst de instrumenten en vaardigheden om hier concreet mee aan de slag te gaan. Het motief om een loopbaancoach te zoeken varieert.

In de put

Stagnatie, het gevoel dat je niet verder komt, kan een belangrijke redenzijn. Wie ontevreden is met zijn huidige werk, positie of baas raakt gedemotiveerd en verliest energie. Wie eenmaal inde put zit, kan moeilijk over de rand kijken en een prangende vraag aan de loopbaancoaching is vaak: “Help ik zit vast, ik vind het niet leuk meer. Help mij met een nieuwe koers!”

Daarnaast is er de groep, die kampt met het dilemma “Help ik kan te veel”. Deze professionals kunnen moeilijk kiezen uit alle carrièremogelijkheden die voorbijkomen en zien iedere keus als een beperking. Staande op een carrièrekruispunt durven zij geen afslag te nemen uitangst nooit te zullen ervaren wat er anders mogelijk was geweest.

Dan is er ook nog een 3e groep met een ontwikkelingsgerichte vraag. Zij zoeken met hun loopbaancoach naar het antwoord op de vraag: “Wat wil ik, wat kan ik en welke koers past het beste bij mij in de levensfase waarin ik mij nu bevind?”