Select Page

Maya Mathias and Martin van den Blink enjoy sharing their own learning and working experiences in de Dutch Caribbean and writing about trends that inspire them.

Maya Mathias and Martin van den Blink enjoy sharing their own learning and working experiences in de Dutch Caribbean and writing about trends that inspire them.

Wendbaar leiderschap

Ook op Curaçao?

2019/12/17 | Maya Mathias

Onlangs organiseerde het HR Netwerk Curacao een drukbezocht event over ‘Leiderschap in de 21ste eeuw’ en de rollen en paradoxen waar leiders mee worstelen. Dat zorgde voor interessante inzichten en levendige discussies.

Key Note speaker Ronald Meijers van Human Capital bij Deloitte Nederland, prikkelde deelnemers met confronterende feiten. Zo wees Meijers op recente onderzoek van de Zwitserse onderzoeker Egon Zehner onder 400 CEO’s, die net een nieuwe leidinggevende functie hadden geaccepteerd. Ongeveer 70% van deze leiders voelden zich slecht voorbereid op de ‘human side of leadership’.

Courage and care

Meijers pleitte dan ook voor wendbaar en menselijk leiderschap, waar hij, samen met Ron Meyer, recentelijk het boek ‘Leadership Agility’ over schreef. ‘Effectieve leiders beheersen juist verschillende rollen en stijlen’, vindt Meijers. ‘Zij leiden met courage, care, curiousity, conviction & energy.’

Hiermee voeren zij hun organisaties door woelige tijden en halen zij het beste uit hun teams. Helaas constateerde Meijers tegelijkertijd dat veel leiders in hun weg naar de top, vaak meer bezig waren met een meedogenloos gevecht om de macht dan met het inspireren en ontwikkelen van hun personeel.

Leiderschapsparadoxen

Meijers veegde de vloer aan met allerlei bekende leiderschapstheorieën en leiderschapstesten, die hij wetenschappelijk slecht onderbouwd en zelfs zeer beperkend vond. Zo moedigde hij toehoorders aan om zich juist niet vast te laten pinnen op een eenzijdig leiderschapsprofiel of beperkende leiderschapsstijl vanuit een versimpelde leiderschapstest.

Effectieve leiders moesten juist wendbaar leren omgaan met de paradoxen van hun leiderschap, waarbij hun omgeving vaak andere stijlen van leidinggeven vereiste dan hun voorkeursstijl. Dat oprekken van je stijlenarsenaal tot ver buiten je comfort zone en openstaan voor andere zienswijzen en behoeften van medewerkers, was volgens Meijers de sleutel tot succesvol leiderschap in de 21ste eeuw.

Twintig stijlen

In zijn ochtendpresentatie zette hij dan ook een repertoire van 20 leiderschapsstijlen, verdeeld in 10 leiderschapsparen/paradoxen uiteen. Zijn concept van ‘Wendbaar Leiderschap’ ondersteunde hij in zijn middagworkshop overtuigend met herkenbare en leuke casussen uit zijn eigen werkpraktijk.

Naast de middagworkshop over leiderschapsparadoxen, konden deelnemers ook bij Mimi Chong terecht. Met dertig jaar ervaring op Curacao als learning professional bij Amicorp Group, was zij al lange tijd gefascineerd door het begrip Emotionele Intelligentie (EI).

IO en EQ

Met een leuke presentatie, afgewisseld door hilarische energizers, zette zij voor deelnemers de verschillen tussen IQ en EI goed uiteen, waarbij emotionele intelligentie (EI) gelukkig met goede wil en noeste oefening een stuk eenvoudiger te verbeteren valt dan cognitieve intelligentie (IQ).

Door de eigenschappen van goede leiders te koppelen aan de verschillende elementen van emotionele intelligentie, maakte zij tijdens een leuke, interactieve opdracht duidelijk waarom deze vorm van intelligentie een cruciale succesfactor is voor leiders van nu.

Geslaagd event

Aan het einde van haar workshop moedigde Chong iedereen dan ook van harte aan om zijn of haar eigen emotionele intelligente te versterken. Die tips kwamen goed van pas tijdens de afsluitende borrel op het gerenoveerde Marriott terras met uitzicht op zee. Met dit geslaagde event op een prachtige locatie, sloot het achtkoppige bestuur van het HR Netwerk Curacao vol trots haar eerste decennium af.