Select Page

Maya Mathias and Martin van den Blink enjoy sharing their own learning and working experiences in de Dutch Caribbean and writing about trends that inspire them.

Maya Mathias and Martin van den Blink enjoy sharing their own learning and working experiences in de Dutch Caribbean and writing about trends that inspire them.

Werken vanuit je kern

Kan je dat?

2020/08/3 | Maya Mathias

In gesprek met Marjan van de Blink over haar training ‘Werken vanuit je kern’ , haar drijfveren om deze training te ontwerpen en haar diepe overtuiging dat elk mens iets heeft dat springlevends en levenslustig heeft.

Waarom heb jij de tweedaagse workshop ‘Werken vanuit je kern’ ontwikkeld?

‘Tijdens mijn werk als re-integratie adviseur en manager van grote projecten bij Randstad HR Solutions viel me op dat er zoveel aandacht uitgaat naar spanningen en problemen als mensen in extreme werk- en levenssituaties verkeren, terwijl er dan juist een enorme levensenergie vrij kan komen. Die energie wilde ik aanwakkeren. Er is altijd iets in ieder mens dat springlevend en levenslustig is. Dat is je kern. Daar laat ik mensen in mijn training naar terugkeren.’

Hoe heb jij deze training ontwikkeld?

‘Het concept van je kern is niet nieuw. Filosofen schrijven er al eeuwen over. Ik wilde een training ontwikkelen waarin je je kern ook daadwerkelijk leeft. Daar heb ik een eenvoudig (bollen)model voor ontworpen, waar iedereen mee uit de voeten kan. Ik noem dat ook innerlijk leiderschap. Hoe leef je je kern? Hoe zet je je innerlijk, dat diepe weten van jezelf, achter het stuur. Daar heb ik mijn tweedaagse training omheen gebouwd.’

Waarin onderscheidt jouw training zich?

‘Mijn training is geen verander- of ontwikkeltraject. Je hoeft er ook niet voor te veranderen. Je gaat leven wie je bent, waardoor je kern als het ware je hele persoonlijkheid doorstraalt. Deze training geef ik al jaren aan bedrijven en professionals, maar ook aan vriendgroepen en terminaal zieke personen in inloophuizen. Het is voor iedereen. Je voelt direct ‘Dit gaat over mij’. Als je in kern zit, zit je dicht bij al je potentie. Daar neem je ook de volledige verantwoordelijkheid voor,’

Wat is de essentie van jouw training?

‘De essentie van mijn training zit in het feit is dat iedereen zichzelf herkent. Het mooiste in jou wordt als het ware aangezet. Dat wordt ook direct door anderen erkend en gezien. Je weet in mijn training meteen; ik kies ervoor of niet. Daar hoef je geen maanden over na te denken. Een kern heeft geen conflicten. Dat is juist het bijzondere. Het wil alleen vooruit bewegen. Je kern is eigenlijk je eeuwigheidsbesef. Het is de meest betrouwbare plek in jezelf.’